serdudigitaltv.asp

Ser du digital TV?

De fleste udbydere reklamerer med at du med deres produkt kan modtage digital-TV, og det er da også rigtigt. At du kan modtage det.
Men herefter er det også mange gange slut. Hvis modtageren der leveres f.eks. er en Samsung DS560, som på Viasats hjemmeside, forbindes den til dit fjernsyn med et SCART kabel, som overfører et analogt signal, og dermed kan man jo godt sige at man modtager digital-TV, men man ser analog-TV. Opløsningen fra denne modtager er 576i (576 linier pr. billed), og et digital-TV er 1080i eller 1080p (1080 linier med 1920 punkter pr. linie). Til hurtige billeder, f.eks. sport, er p det bedste. Se artikel hos Flatpanels
Den modtager MPEG2 format, og kan derfor ikke modtage f.eks. DR-HD.
Forbindelsen til dit TV sker gennem et SCART-stik og signalet er PAL 576i, så det dit TV modtager er det gamle analoge signal. Også selv om du har et digital-TV? For at overføre et digital-TV signal (MPEG2 eller MPEG4) kræves et HDMI-stik- som ikke er på modtageren.
En anden ting er så, at du med een modtager kan modtage eet signal. Det betyder også at du ikke kan se en udsendelse og optage en anden, men sådan har det jo altid været. Nogle bokse har dog to indbyggede modtagere, så man kan se en kanal og optage en anden.

Inden du binder dig til en udbyder i et år, er det vigtigt at læse og forstå deres abonnementsvilkår. F.eks. beskriver Viasat meget grundigt deres rettigheder og dine pligter?
Bl.a. skriver Viasat at de til enhver tid kan ændre den pakke du har købt, uden at du kan opsige dit abonnement.

Yderligere teknisk info kan findes på Flatpanels.dk.


Dagens foto