ip-tv.asp

IP-TV - Internet TV

TV på computeren er en anden mulighed. Her er det ikke nødvendigt med antenne eller kabel-TV, og med de stigende hastigheder på internetforbindelsen, stiger også muligheden for at se TV på nettet.

For at modtage et signal med høj kvalitet skal hastigheden på internet-forbindelsen være ca. 2,5Mbit.
Denne hastighed giver 'kun' plads til et TV-signal med høj opløsning, så hvis man ønsker at se et TV-signal samtidig med at man optager et andet, skal hastigheden være ca. 5Mbit.
Hvis man har en 2Mbit forbindelse kan man altså se en udsendelse i høj kvalitet (HD), eller 2 udsendelser i normal kvalitet.
Et af de problemer der er, at selv om man har en 2Mbit forbindelse, kan man ikke være sikker på at den er konstant, og hvis hastigheden bliver for lav, vil der mangle informationer til TV-billedet, og det bliver forvrænget, eller udebliver helt (billedet fryser).
En anden ting er at hastigheden hele vejen fra udsenderen til modtageren skal have den konstante hastighed.

Ud over at man har en internet-forbindelse der er hurtig nok, skal man købe leveringen af TV-Signalet. Det kan man f.eks gøre hos Stream-TV men de er meget sparsomme med oplysninger om hvordan det virker, og hvad de leverer. Desuden får de meget kritik for deres dårlige service, og fejlende signallevering, så selv om der her er et link til dem, er det på ingen måde en anbefaling.

Konklusionen må derfor være at det endnu er for tidligt udelukkende at satse på IP-TV.


Hvis du vil vide mere om teknikken bag, er her nogle rigtig gode, men meget tekniske hjemmesider.
Har du brug for 1080p
Producenternes pixelfejlspolitik


Dagens foto